Amazon Markedsføring

Lyspærer fra loftet

Markedsføring på Amazon

Hvis man i forvejen har kendskab til Google AdWords, har man allerede en lille indsigt i, hvordan markedsføring fungerer på Amazon. Med Amazons annonceværktøj er der mulighed for at oprette forskellige annoncer kampagner for ens produkter, nå ud til flere tusindvis af kunder og øge ens salg på Amazon.

Hvordan fungerer markedsføring på Amazon?

Udover, at Amazon er verdens største e-handelsside, så tillader platformen også online markedsføring, hvor sælgere på Amazon kan at oprette annoncer for produkter, der bl.a. kommer frem under produktsøgning, som banners, eller som foreslåede produkter. 

Med sådanne annoncer kan du komme ud til tusindvis af kunder, hvor kun betales for de klik, kunder foretager på din reklame – også kaldet Pay Per Click / PPC. Når kunder har klikket på dit produkt for at se mere, skal der betales for reklamen. På den måde sikres der, at der kun betales for reklamer til folk med interesse i produktet. Prisen for hvert klik regnes ud via. en aktion, hvor sælgere kan vælge et beløb de maksimum vil betale for hvert klik.

Annocetyper på Amazon

Der er flere forskellige slags annoncetyper som, alt afhængigt af din markedsføringstrategi, kan bruges. Fællestræk for annoncetyperne er, at der betales pr. klik, hvor man selv vælger, hvad man højest vil byde for det enkelte klik via. et aktionssystem, hvor chancen for at vinde aktionen højnes i takt med prisen pr. klik øges. Derudover har produktets relevance, sat i forhold til den enkelte søgning, også betydning for, hvorvidt man vinder aktionen eller ej.

Nedenfor er de forskellige annoncetyper, der kan bruges som markedsføring på Amazon, beskrevet:

Amazon Sponsored Products Annoncer

Sponsored Products annoncer findes på sider med søgeresultater samt produktsider. Annoncerne kan hjælpe med at øge produkters synlighed og salg.

Denne annoncetype er keywords og søgeords baseret, hvilket betyder, at ads kommer frem, når kunder søger på bestemte søgeord. Man kan selv bestemme, om man selv vil vælge, hvilke søgeords ens annoncer skal komme frem på, eller om Amazon automatisk skal generere søgeord.

Eksempel på Amazon Sponsored Products

Sponsored Brands Annoncer

Sponsored Brands annoncer vises som de første søgeresultater, og har dermed en rigtig høj synlighed. Annoncerne er med til at øge brand awareness i og med, at der er mulighed for at tilføje et logo. Udover logo kan der tilføjes en overskrift og op til tre produkter. Når kunder trykker på logoet/overskriften, diergeres kunden videre til enten en Brand Store, eller en side med udvalgte produkter.

Ligesom Sponsored Products, er denne annoncetype også baseret på keywords og søgeords.

Eksempel på Amazon Sponsored Brands

Amazon Sponsored Display Annoncer

Denne annonce form kan kun vendors gøre brug af. Display Ads er oftes fundet til højre på produktsider under Buy Box’en, men kan også findes på siden for kunde anmeldelser, ved søgeresultatsider m.m. Disse annoncer kan bla. bruges til booste nye produkter, få trafik til et bestemt produkt og/eller tilføje annoncer for egne produkter på konkurrentens produktsider – smart.

Hvor Sponsored Products og Sponsored Brands annoncer er keywords og søgeords baseret, så kan Display Ads målrettes relevante kategorier, lignende produkter, eller interessegruppe.

Eksempel på Amazon Display Ads

Kontakt os i dag for at komme igang med markedsføring på Amazon